Smakman ICT

Wat uw wensen ook zijn, voor een website of ander IT project, Smakman ICT denkt graag met u mee en werkt samen met u aan een passende oplossing.

Scholensite WaterSpaarders

Opdrachtgever

Zorn Uitgeverij voor WaterSpaarders (Unilever, WNF, Missing Chapter Foundation).

Omschrijving

In een samenwerkingsverband tussen Unilever, WNF en Missing Chapter Foundation, is er een lespakket gemaakt over het besparen van warm water. Het doel is simpel: laat kinderen er voor zorgen dat mensen minder lang douchen. De uitwerking is complex: er zijn veel partijen bij betrokken, en een uitgebreid lespakket met o.a. een gastles en twee wedstrijden. Toen het project na enkele maanden niet goed van de grond wilde komen bij een andere partij, heeft Zorn Uitgeverij het stokje overgenomen. We hebben een nieuwe website gebouwd en het bestaande lesmateriaal herschreven. Inmiddels zijn na enkele weken al duizenden kinderen opgegeven. Mijn rol hierin was de bouw van deze nieuwe website.

Daarnaast zijn we nu bezig met een actie waarbij kinderen zelf een etiket ontwerpen voor een shampoo fles. Zij maken een tekening, die wordt ingescand, juist uitgelijnd met een template en met de juiste informatie naar een drukker gestuurd die de etiketten maakt. Ook komen de flessen in een online galerij te staan. Ik ben nu bezig met de ontwikkeling van een systeem om de ingescande tekeningen gemakkelijk uit te lijnen en de informatie eraan te koppelen.

Technieken

PHP, WordPress, MySQL, CSS, jQuery, Bootstrap.

Taken

Realisatie website en ontwikkeling van het systeem om tekeningen te digitaliseren en te laten drukken.

Link

scholen.waterspaarders.nl

Andere projecten

  • gebu-1
  • swodb-1
  • podium-1